Pages Navigation Menu

Jak pokroić cebulę w kostkę?

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń przepis
Ocena: 5.0/5 (1 głos oddano)

Zobacz jakie to proste!

Dobry nóż, pewny chwyt, ciach ciach i gotowe!

Obejrzyj wideo,  a później do dzieła!



Download | YouTube to MP3

 

 

 

  1. Odpowiedni nóż (wyważony i dobrze pasujący do dłoni)
  2. Cebula obrana ze skórki (im szybciej teraz ją pokroisz, to tym mniej będziesz płakać )
  3. Przekrój na pół
  4. Jedną z połówek dociśnij trzema palcami, a nóż przesuwaj blisko palców
  5. Nacinaj pionowo od góry, ale nie do końca, odsuwając stopniowo palce (gęsto, jeśli kostka ma byc drobna)
  6. Przetnij poziomo (w połowie i na czubku)
  7. Siekaj poprzecznie do wcześniejszych nacięć analogicznie przy palcach odsuwając je od noża (gęsto, jeśli kostka ma byc drobna)
  8. Pozostałą piętkę posiekaj oddzielnie .

 

Praktyka czyni mistrza!

(zobacz inne przepisy)

Pin It

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

css.php